Ο 5ος χρόνος της ΔΩΔΩΝΗΣ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η ΔΩΔΩΝΗ, έχοντας πίσω του ένα αξιοπρόσεχτο έργο, συνεχίζει την πορεία της.

Σεπτέμβριος 1993. Λαμβάνει μέρος σε δύο βραδιές αφιερωμένες στη Μικρά Ασία, στην Εστία της Νέας Σμύρνης και στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας. Τον Οκτώβριο πραγματοποιείται ο αγιασμός των δραστηριοτήτων για την 5η μας χρονιά, ενώ ακολουθούν οι θεσμοθετημένες πλέον εκδηλώσεις για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της αίθουσας (Δεκέμβριος 1992), για τη Βασιλόπιτα (Ιανουάριος 1993) καθώς και οι 12 βραδιές χορού που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Δεκέμβριο του 1992 παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως «Κανελλόπουλος», ενώ τον Ιανουάριο του 1994 στο Κορωπί, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο σε εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  στο κρουαζιερόπλοιο «Αθηνά Παλλάς» σε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το Μάιο του 1993 εμφανίζεται στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ο Άγιος Παύλος», όπου έχει αναλάβει και την οργάνωση της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του Σχολείου. Επίσης, δίνει το παρόν σε εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, ενώ τον Ιούνιο παρουσιάζει το πρόγραμμά της στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα καθώς και στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου φιλοξενούνται παιδιά από την Ουκρανία.

Τον Απρίλιο του 1994 παρουσιάζει χορούς της πατρίδας μας στην εορταστική εκπομπή της ΕΤ-1 «Αρχονταρίκι», ενώ λίγους μήνες πριν (Μάρτιος 1994) έχει διαδηλώσει με τον δικό της τρόπο, το χορό, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μαζί με χιλιάδες Πειραιώτες στην Πλατεία Κοραή.

Τον Ιούνιο του 1994 πραγματοποιείται η 2η συνεχόμενη συμμετοχή του Κέντρου στο 2ο Φολκλορικό Φεστιβάλ στο Tirgoviste της Ρουμανίας με μια ομάδα που αριθμεί 20 παιδιά. Για μια ακόμη φόρα η ελληνική αποστολή τιμά επάξια τα χρώματα της πατρίδας μας και σημειώνει μια επιπλέον επιτυχία.

Τον Απρίλιο του 1994 λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η καθιερωμένη εκδήλωση του Κέντρου με τίτλο «ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ». Η βραδιά περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από την πατρίδα μας αλλά και ρουμάνικους, που παρουσιάζει εκπληκτικά το συγκρότημα «Τα λουλούδια της Dambovita» από το  Tirgoviste. Σύμφωνα με τις εντυπώσεις του κόσμου πρόκειται για ένα από τα καλύτερα θεάματα που έχουν λάβει χώρα στον Πειραιά. Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται στο Βασιλικό Χαλκίδας. 

Το συγκρότημα «Τα λουλούδια της Dambovita» φιλοξενούνται στην Ελλάδα για 8 ημέρες (Θεσσαλονίκη, Βασιλικό Χαλκίδας, Λουτράκι, Τολό, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Αθήνα και Πειραιά) στα πλαίσια της Ελληνορουμάνικης ανταλλαγής φιλίας μεταξύ της ομάδας από το Tirgoviste  και μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας της ΔΩΔΩΝΗΣ. Η ανταλλαγή ολοκληρώνεται με τη φιλοξενία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Ρουμανία μαζί με την οποία, εκτός από τις εμφανίσεις  μας που πραγματοποιούνται με επιτυχία τον Αύγουστο του 1994, επισκεπτόμαστε τις περιοχές Τιργόβιστε, Δέλτα Δούναβη, Κωστάντζα, Τούλτσα και  Βουκουρέστι.

Επίσης αρχίζουμε σιγά-σιγά να δίνουμε το παρόν σε τηλεοπτικά κανάλια, ενώ αρκετές είναι οι ευκαιρίες που δίνονται στη ΔΩΔΩΝΗ να παρουσιάσει τη δουλειά της μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Μέσα στη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε εκδρομικές εξορμήσεις όπως: στην Αχαία (Διακοφτό και Καλάβρυτα), στη Βοιωτία (χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και Αράχωβα) στα Ιωάννινα (Δωδώνη, Μονοδένδρι, Κόνιτσα, Καλπάκι, Πέραμα και Μέτσοβο) και στη Λακωνία (Μυστράς, Νεάπολη και Μονεμβασιά).

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς  η «ΔΩΔΩΝΗ» ταξιδεύει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και συμμετέχει σε φωτογράφηση που πραγματοποιείται στο Σούνιο.

Ολοκληρώνουμε και τη φετινή μας χρονιά με αίσθημα υπερηφάνιας για τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε και προχωράμε δυναμικά μπροστά στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.